Bilete de papagal. Calin Popescu Tariceanu

Tariceanu in fatigueVorbeam, la un moment dat, despre aceasta ciudata trasatura a dlui Tariceanu, faptul ca devine foarte rezonabil atunci cind este atacat si sub presiune; si ca trebuie sa fie cu adevarat calm si in siguranta ca s-o poata lua complet razna. De la tribuna parlamentului, Domnia sa a respins, nervos dar foarte ferm si coerent, acuzatiile aduse de motiunea PSD. Acuzatii care s-ar putea rezuma la un joc de cuvinte ieftin si facil pornind de la numele premierului. Apoi dl Tariceanu a sarbatorit respingerea motiunii impreuna cu micuta-i camarila, iar dimineata, perfect stapin pe el, a decis sa se arate, nu moale, ci iresponsabil.
Continue reading Bilete de papagal. Calin Popescu Tariceanu

Bilete de papagal. Dan Voiculescu

Dan VoiculescuAlintat de cunoscuti si ca Felix. Desi porecla pare sa-l ajunga din urma cu o teribila ironie, caci deconspirarea numelui conspirativ numai fericit nu l-a facut pe seful partidului Cî. Dl Voiculescu intra la categoria bilete de papagal pentru modul in care a reactionat la verdictul dat de CNSAS. S-a suparat foarte foarte tare pentru ca decizia colegiului a ajuns in presa. Doua observatii, ca paranteza. Prima: in clipa in care Colegiul a refuzat sa faca publica decizia timp de 15 zile, a devenit evident, cred, pentru oricine ca aceasta ii este defavorabila celui cercetat. Presa nu avea in nici un fel nevoie de informatii din interior ca s-o ghiceasca. A doua observatie este ca, daca au fost astfel de scurgeri de informatii, atunci dl Voiculescu este indreptatit, juridic vorbind, sa le acuze.

Continue reading Bilete de papagal. Dan Voiculescu

Crestineasca lapidare

Sta scris in Scriptura, capitolul 8 al Sfintei Evanghelii dupa Ioan, ca Iisus s-a dus la muntele Maslinilor. Si, pe cand sedea si predica multimii, au venit la El fariseii si carturarii cu o femeie prinsa in adulter. Asezand-o la mijloc, L-au intrebat “Invatatorule; aceasta femeie a fost prinsa asupra faptului de adulter. Noi nu stim ce sa facem cu ea, dar Tu ce zici?” Iar Iisus s-a scuturat de scarba numai la vederea acelei desfranate si, strigand salbatic, a apucat o piatra de jos si a aruncat-o asupra femeii; dand exemplu apostolilor si multimii. Dupa ce femeia si-a dat duhul, Iisus s-a intors catre carturari si s-a rastit la ei “Voi nu judecati dupa trup? Chiar trebuie sa judec Eu pe fiecare?” (Ioan 8:15)

Mi-am adus aminte de acest pasaj din Sfanta Scriptura citind cum, sub obladuirea preafericitei, si stramosestii, si nationalei noastre Biserici Ortodoxe, cu participarea a tot felul de forumuri crestine si razboinici ai luminii, parada pacatosilor gay a fost combatuta cu bolovani. Slava Domnului, cineva trebuie sa apere valorile crestinesti.