Ce se intampla dupa preliminarii ?

Analistii politici Cristian Ghinea si Ciprian Ciucu propun o solutie pentru rezolvarea situatiei de criza in PNL si anume alegeri preliminare deschise. Asa cum explica autorii, termenul “deschis” inseamna in context : cu participarea tuturor electorilor fie ca sunt sau nu membri PNL.

Cred ca pentru a analiza aceasta propunere trebuie facuta din capul locului o distinctie intre modul de-a privi lucrurile al opiniei publice si cel al protagonistilor acestei crize in speta penelistii pro-Tariceanu si adeptii Platformei. Pentru publicul interesat de situatia politica si mai cu seama cel interesat de viitorul liberalismului in Romania, solutia poate parea foarte favorabila. Ea are meritul de-a decide tabara castigatoare intr-un mod incontestabil, dar mai ales da posibilitatea fiecaruia dintre noi sa avem un cuvant de spus in stabilirea acestui verdict. Nimic surprinzator deci in faptul ca in sondajul alaturat propunerii majoritatea opiniilor sunt favorabile.
Continue reading Ce se intampla dupa preliminarii ?

Revocare curat constitutionala

PNL i-a retras sprijinul ministrului agriculturii din guvernul Tariceanu; dl Flutur a refuzat sa-si dea demisia; premierul a anuntat ca il va revoca din functie, dar revocarea trebuie semnata de presedinte. “Traian Basescu poate refuza semnarea decretului de revocare a ministrului Agriculturii“, scrie redactorul stirii Hotnews. Eu nu cred totusi ca poate s-o faca, cel putin nu conform constitutiei. Continue reading Revocare curat constitutionala

Oana s-a Zavoranu cu Vadim

Oana si CeVe Draga Oana Zavoranu,
Cherida cherida,

Felicitari cu ocazia intrarii in PRM. In felul acesta, fara indoiala, Romania devine mai mare cu o cantitate neprecizata de silicon, intru gloria eterna a neamului. Nu te umfla, totusi, in buze! Politica romaneasca nu e o telenovela (astea sunt lucruri serioase), iar cu imaginea tribunului nu-i de glumit! Ai dreptate, o raspundere uriasa planeaza pe umerii tai, iar raspunderea respectiva risca sa inceteze abrupt cu planatul si sa se prabuseasca pe splendida ta anatomie, cu mult zgomot si, banuiesc, cu un oftat de satisfactie.

Continue reading Oana s-a Zavoranu cu Vadim

Deconspirarea intre lustrare si frustrare (3)

(articolul anterior)

Scriam in precedentul post ca, in opinia mea, motivul principal pentru care deconspirarea este un esec este ca ea se bazeaza pe o lege proasta care este aplicata aiurea. Lege proasta fiindca creeaza o instanta de judecata acolo unde simpla publicare a dosarelor ar fi fost suficienta. Aplicata aiurea fiindca desi legea face din CNSAS o instanta de judecata, onorabilii sai membri dau niste verdicte dupa ureche, in totala ignoranta a legii care reglementeaza functionarea susnumitei institutii. Si ca sa fie clar pentru toata lumea ca e asa, aceeasi membri numesc respectivele verdicte “morale”.

Prestatia CNSAS in cazul Monei Musca ilustreaza perfect cele de mai sus.

Continue reading Deconspirarea intre lustrare si frustrare (3)