Critici in sprijinul raportului Tismaneanu

“Ordinea.” Invitatul din studio a gasit ce avea comunismul in plus fata de prezent; de ce nu trebuie deloc condamnat. Are dreptate. Ordinea respectiva este aproape disparuta astazi. Mai e pastrata cu strictete intr-un singur loc, in care fiecare act este controlat si reglementat atent, sever si fara scapare. Continue reading Critici in sprijinul raportului Tismaneanu

Coana Modreanu fata cu progresiunea (Despre confuzii, definitii, granite si o paranteza)

Citesc mai jos ca Iulian Comanescu, in calitatea lui de blogger, a fost capturat in interiorul unei paranteze. Dna Modreanu, ziarista la Gandul, l-a criticat si pe el si pe bloggeri in general, in doua articole aici (primul) si aici (unul anterior, din aceeasi serie). Or, mie mi se pare ca situatia aduce cumva cu un episod comic in care cei prinsi si inchisi intr-o casa (sau intr-o paranteza) se bucura ca i-au prins si i-au inchis pe ceilalti in exterior. Dar ca sa intelegeti de ce spun asta trebuie sa luam problema mai pe-ndelete. Continue reading Coana Modreanu fata cu progresiunea (Despre confuzii, definitii, granite si o paranteza)

Semicocosovism (si social-democratie). O analiza in doua paragrafe

Colegul Iulian Comanescu mi-a transmis provocarea serioasa, sub forma unei lepse, de a recomanda o carte. Acum, in calitate de analist politic amator (caci in alte calitati, care-mi lipsesc, nu indraznesc sa recomand), ar trebui mai degraba sa fac recenzia unei carti de politică, de genul celor cu care ii incanta, in fiecare saptamana, Cristian Ghinea pe cititorii Hotnews.ro. Dar acelea sunt prea profesioniste. Asa ca, in lipsa de altceva mai bun, o sa prezint, in rezumat, o povestioara:
Continue reading Semicocosovism (si social-democratie). O analiza in doua paragrafe