Reprezentare confidenţială cu dl Verestoy

Nu ştiu dacă vă amintiţi ce eforturi a făcut societatea civilă prin 2005 pentru nominalizarea votului parlamentar. O întreagă campanie pentru a realiza un lucru atât de simplu şi de necesar pentru un regim democratic: transparentizarea activităţii parlamentare; să ştie alegătorii – cei care sunt, teoretic cel puţin, reprezentaţi în Parlament – ce voturi dau şi ce declaraţii fac fiecare din cei care îi reprezintă. Dl Văcăroiu se plângea pe atunci că înregistrarea (electronică, desigur) a votului nominal riscă să risipească hârtie şi copacii din care aceasta se face. Zilele astea aflăm că refuzul nominalizării votului avea alte surse de îngrijorare decât fondul forestier al patriei.
Continue reading Reprezentare confidenţială cu dl Verestoy

Statistici uninominale: 15 săpămâni

15 săptămâni, 104 de zile i-au trebuit actualului parlament să dea avizul consultativ pentru referendumul privind votul uninominal. Imediat după anunţul preşedintelui din februarie distinşii reprezentanţi ai partidelor au venit şi au spus că referendumul e inutil, că poate fi votată o lege în interval de o lună, că trebuie doar să se înţeleagă. Nu s-au înţeles, sau s-au înţeles să nu se înţeleagă, nici pe lege şi nici pe avizul pentru referendum. Dar se bat în continuare în piept cât de mult vor votul uninominal, cât de mult contează pentru ei această reformă. Mă întreb câtă lume îi mai crede.

Bilete de papagal. Dan Voiculescu

Dan VoiculescuDl Voiculescu a ţinut o conferinţă de presă, nu ştiu dacă a fost cu ocazia consultărilor de la Cotroceni sau a amânării deciziei privind colaborarea lui cu Securitatea. Cu ocazia asta, dl Voiculescu i-a cerut preşedintelui să-şi asume guvernarea. Citez,

Partidul Conservator a hotărât să-i solicite lui Traian Băsescu asumarea guvernării în mod transparent, să colaboreze cu primul-ministru, să participe cât mai des la şedinţele de guvern, să fie solidar cu Guvernul, astfel încât să nu mai dea vina pe nimeni.

Continue reading Bilete de papagal. Dan Voiculescu

Despre criza politică (sau o întrebare pentru întrebarea lui Turcescu)

Întrebarea zilei pusă de redactorul şef al Cotidianului sună aşa,

Considerati ca varianta unui guvern PSD cu Mircea Geoana premier reprezinta o iesire din criza politica?

Întrebarea mea pentru întrebarea asta sună aşa, Criză, ce criză?
Continue reading Despre criza politică (sau o întrebare pentru întrebarea lui Turcescu)

Despre legea ANI (III)

Legea ANI a fost adoptată, mare succes mare al tânărului şi neliniştitului ministru al Justiţiei. Dl Chiuariu s-a lăudat şi a fost lăudat că de bine de rău a reuşit să treacă legea prin Senat (ocazie cu care Parlamentul nostru a fost pictat încă odată, de cei care pretind că-l apără, ca o instituţie care e normal să fie imprevizibilă şi iresponsabilă faţă de electorat). Într-un cor transpartinic, ministrul a fost lăudat nu doar pentru adoptarea legii ci şi pentru conţinutul ei, pentru forma “mult mai severă” şi “mai corectă constituţional”; totul pigmentat cu referiri ironic-depreciative la adresa fostul titlular al postului ministerial, dna Macovei. Vă amintiţi? Sigur că vă amintiţi, că doar nu sunt nici trei săptămâni de atunci.
Continue reading Despre legea ANI (III)

Prostia care tulbură relaţia dintre instituţii (II)

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, in unanimitate ca procurorii nu pot fi audiati in comisiile parlamentare. In sedinta CSM s-a discutat refuzul procurorului general, Laura Codruta Kovesi de a permite procurorilor sa fie audiati de comisiile parlamentare, cum ceruse presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. (…)

Surse din CSM spun ca se va da probabil un comunicat, in care se va preciza ca interventia lui Olteanu este imixtiune, lucru foarte probabil avand in vedere votul din CSM.
(Hotnews)

Continue reading Prostia care tulbură relaţia dintre instituţii (II)

Pizda mă-tii, bă Felix!

Da, aţi citit bine, şi vă înţeleg surpriza şi indignarea. Este acesta genul de limbaj potrivit pentru preşedintele României? Aşa se exprimă un şef de stat? Este absolut scandalos! E de-o obscenitate incredibilă. Ăsta e Traian Băsescu, un mitocan şi un prost crescut.
Continue reading Pizda mă-tii, bă Felix!