A fi sau a nu fi Obligatoriu

In ultima vreme sint tot mai contrariat de sensul cuvintului “obligatoriu”. Nu pentru ca eu nu as cunoaste sensul lui (DEX-ul pare a fi destul de strict: OBLIGATÓRIU, -IE, obligatorii, adj. Care trebuie urmat întocmai, care trebuie făcut, îndeplinit; impus. ♦ (Rar) Care nu poate lipsi; indispensabil.), ci pentru ca statul roman, prin reprezentantii sai, ajung sa-i dea cu totul alte semnificatii.

Continue reading A fi sau a nu fi Obligatoriu

Ameliorarea imaginii unui om politic. Cu Photoshop.

  

  In numarul sau  din 9 august revista “Paris Match” scrie despre vacantele din Statele Unite ale presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy. Reportajul e insotit de fotografii care atesta  buna dispozitie si forma exceptionala a intaiului om in statul francez. Intr-una din ele presedintele face tandem cu fiul sau Louis intr-o canoe. Presedintele e la bustul gol in plin efort cu vasla, ca intr-o reclama veche de Marlboro. Fotografia e perfecta, nu lipseste nimic … cu exceptia, hm… cu exceptia unui strat de grasime pe soldurile presedintelui, dupa cum relateaza  “preuve a l’appui” jurnalistii de la saptamanalul  L’Express www.lexpress.fr/info/quotidien/actu.asp?id=13512).

Presedintele Frantei, in plin tratement de slabire  “Presedintele Sarkozy in plin tratament de slabire”

    Intrebata despre subiect, administratia prezidentiala a spus ca nu lucreaza decat la linia politica a presedintelui si ca nu utilizeaza Photoshop. Se prea poate, dar cineva din anturajul lui Nicolas Sarkozy tot trebuie ca se pricepe. Caci acum vreo jumatate de an  candidatul din acea vreme Sarkozy facea o alta vizita in Statele Unite, prietenului George Bush. In fotografia care lasa posteritatii un semn despre intalnirea acestor mari oameni de stat sunt amandoi la fel de … mari la stat. Or cifrele oficiale cele mai optimiste ii dau lui Sarkozy 1m 68 in timp ce Bush se mandreste cu 1m 84 !

Sarkozy-Bush : intalnire la nivel suspect de inalt “Sarkozy-Bush. Intalnire la nivel suspect de inalt”

Un pic de intelegere pentru Mircea Geoana

Ar fi fost o zi de vara ca oricare alta cu stiri repetitive despre codul galben-portocaliu de canicula sau de vreme rea. Dar n-a fost fiindca Mircea Geoana a revenit pe ecrane facand publicitate motiunii de cenzura PSD, a carei lansare oficiala a fost anuntata pentru cel tarziu 10 septembrie. Anuntul a surprins pe foarte multa lume chiar si din randul colegilor dlui Geoana. Sa nu uitam ca pana nu demult subiectul era abordat cu mare precautie gen “vom lua in calcul probabil mai mult ca sigur depunerea unei astfel de motiuni” (declaratie originala a senatorului PC Cutas din februarie a.c.). In capul listei celor (neplacut) surprinsi sta chiar onor presedintele Iliescu. Si este adevarat ca pe de o parte decizia depunerii unei motiuni este greu de motivat public iar pe de alta parte scopul ei politic nu e clar defel. Greu de motivat, fiindca guvernul Tariceanu a fost inca de la instalare un bun executiv al comenzilor PSD. A vrut PSD-ul bani de pensii, s-au dat bani de pensii, a vrut bani pentru consiliile judetene afiliate, s-au gasit bani si pentru asta. Cum mai spunea un lider PSD cate o vorba populista din vechile promisiuni ale lui Nastase, cum se oficializa treaba la ministerul de resort. Continue reading Un pic de intelegere pentru Mircea Geoana

Urmatorii pasi pe loc pentru votul uninominal

Nu stiu cum sa-i zic astfel. Citesc stirea Realitatii:

Reprezentanţii partidelor politice s-au întâlnit în această seară cu membrii Asociaţiei Pro Democraţia în încercarea de a se debloca dezbaterile din Parlament privind votul uninominal.

“Am popus să facem un acord politic care să marcheze ieşirea din punctul inerţial în care s-a ajuns şi care să aibă cel puţin trei principii. Principiii care să fie fie avute în vedere ca unregulament de bază al comisie electorale din Parlament”,a declarat Sergiu Andon, deputat PC la finalul întâlnirii.

Cu alte cuvinte, am facut un imens pas inainte, ocazie cu care ne-am intors la situatia de acum cinci luni, cand aveau loc primii pasi pe loc pentru votul uninominal – si, ce bizar, e vorba de exact aceeasi; stabilirea solemna a unor principii, genul de chestii care urmeaza sa fie ulterior incalcate, ocazie cu care procesul va fi blocat, pentru deblocarea lui fiind nevoie de negocieri care sa porneasca de la stabilirea unor principii.

Ţinutul Secuiesc al primei pagini

Imaginaţi-vă: şeful, care-o fi acesta, dă buzna în biroul responsabililor cu ştiri de la Antena şi le spune:

“Băieţi, fiţi atenţi aici, ştirea asta trebuie spusă pe un ton cât mai grav. Aţi înţeles, bă? Cât mai grav!”

Iar băieţii cu ştirile s-au conformat, ce erau să facă?


Oricum, trebuie apreciată şi reacţia promptă a autorităţilor româneşti, surprinsă de Sictir.org

Gura dlui Vanghelie adevăr grăieşte(?)

Era un banc cu papagalul de la bordel… Staţi, ca parcă în cazul ăsta viaţa bate filmul; auzisem eu de un caz de glumeţi care-au învăţat un papagal să spună tot felul de prostii, iar sărmana pasăre, fără să ştie ce înseamnă, le repeta la momentele cele mai inoportune pentru stăpânii săi, când era public de faţă. Bun, astea fiind spuse, să-l ascultăm pe dl Vanghelie, de la PSD:
Continue reading Gura dlui Vanghelie adevăr grăieşte(?)

Fugi, Geoană, fugi!

După cum vedeţi, după această introducere a Oanei Dobre, Dl Geoană s-a supărat şi-a părăsit emisiunea Realităţii. Aşa, pur şi simplu. De fapt, nu e chiar pur şi simplu şi aici e problema şefului PSD. Gafa dnei sale, căci gafă este, nu stă în faptul că a lăsat baltă emisiunea. Nu e el primul şi n-o să fie nici ultimul. Problema e că privitorii, potenţialul său electorat cu alte cuvinte, îşi vor pune întrebarea de ce a procedat aşa. Iar răspunsul cel mai probabil e foarte prost pentru liderul social-democraţilor.

Continue reading Fugi, Geoană, fugi!

PSD e victima unei confuzii de uzură (III)

“PSD trebuie “sa se raporteze la PNL ca partid de opozitie constructiva”. Presedintele de onoare al social-democratilor a declarat, pentru NewsIn, ca le recomanda colegilor de partid sa adopte o pozitie clara fata de PNL, fiindca niciun partid nu este interesat de alegeri anticipate.”

(Realitatea TV, preluând declaraţiile lui Ion Iliescu)

Continue reading PSD e victima unei confuzii de uzură (III)

Reformarea reformei învăţământului

S-ar putea spune că cele mai mari probleme sunt cele care nu par probleme deloc. Mă tot minunez de faptul că mulţimea de legiuitori, adică toţi acei oameni solemni dar neserioşi care scriu toate acele acte la fel de solemne, precum şi unii dintre cei care le comentează, nu par să consulte o carte esenţială pentru ceea ce fac. Nu mă refer la Constituţie, la studii şi tratate de orice fel. Mă refer, pur şi simplu, la dicţionar. Tot felul de termeni şi de expresii zboară vesel pe la televiziuni, prin luări de poziţie şi prin documente de lucru; aterizează apoi fără probleme în acte oficiale şi nimeni nu pare să se întrebe dacă, în contextul în care sunt folosite, înseamnă ceea ce-ar trebui să însemne.
Continue reading Reformarea reformei învăţământului