Trece moţiunea de cenzură?

DA: PSD are o mare problemă cu situarea confuză între putere şi opoziţie, dacă nu doboară guvernul acesta riscă să intre cu un mesaj neclar în campania electorală care urmează, vreau să zic, a şi început. Dacă moţiunea nu trece, sfidând socoteala de acasă, PSD riscă să fie perceput ca un partid extrem de neserios.

NU: PSD e de fapt într-o frământare internă evidentă (situaţia listei pentru euro-alegeri o dovedeşte încă odată) iar unele grupuri s-ar putea să provoace intenţionat un eşec partidului, pentru a forţa schimbarea conducerii. Votul va fi secret, cel puţin pentru public; PSD va putea arunca responsabilitatea eşecului în curtea celor de la PD şi PLD. Parlamentarii se tem că moţiunea ar putea să provoace anticipate.
Continue reading Trece moţiunea de cenzură?

Nu statistica loveşte în DNA, ci chelia prezidenţială

Statistic vorbind la fiecare 30 de români (să zicem), unul are probleme cu legea. Îi rog pe fiecare din cititorii mei să-şi considere familia extinsă. Are mai mult de 30 de persoane? Da? Are vreun membru certat cu legea? Nu? A, păi în cazul acesta am argumentat faptul că sunteţi o familie de mafioţi protejaţi de instituţiile statului.
Continue reading Nu statistica loveşte în DNA, ci chelia prezidenţială

Ministrul Justiţiei trebuie să plece

S-a cerut demisia ministrului Justiţiei! S-a cerut cu tărie, şi s-a cerut fără echivoc. În presa scrisă, la televizor, jurnalişti şi oameni politici sunt de acord că situaţia e inacceptabilă şi că titularul postului cu pricina trebuie să plece imediat. Cum? N-aţi văzut aşa ceva? A, păi eu mă refer la un episod de la începutul lui 2006, privind-o pe dna Macovei, ministrul în funcţie atunci.
Continue reading Ministrul Justiţiei trebuie să plece

Legea electorală care scoate UDMR din parlament (şi un frate maghiar pentru Ghiţă Funar)

E un banc politic care zice aşa: “Cum se traduce în ungureşte Viorel Hrebenciuc? Verestoy Attila !” Scurt, sec şi foarte serios, aşa cum trebuie. Iar dl Verestoy nu e singurul lider UDRM care-şi traduce în felul ăsta numele, şi electoratul. Sunt convins că “Gheorghe Funar” are un nume echivalent în maghiară, îi zice “Marton Arpad”. Mă întreb dacă cei doi parlamentari nu sunt cumva fraţi gemeni, că prea au acelaşi tip de reacţie politică, de genul “idiot plin de energie”. De fiecare dată când apar în presă, nu pot să nu mă întreb cât din prostia aia manifestă e generată de rea-credinţă şi cât vine direct de la natură.
Continue reading Legea electorală care scoate UDMR din parlament (şi un frate maghiar pentru Ghiţă Funar)

Mascarada si legea raspunderii ministeriale

Senatorii Gheorghe Funar si Nicolae Iorga, impreuna cu deputatii Ioan Aurel Rus si Mircea Costache au luat in calcul cele 10 argumente pentru eliminarea avizului pentru cercetarea guvernantilor enuntate de Cristi Danilet si au purces la depunerea unei initiative legislative. Toate bune si frumoase pina aici.

Continue reading Mascarada si legea raspunderii ministeriale

Legea referendumului, conform unui parlament iresponsabil (continuare)

Da, am o senzaţie de deja-vu ceva de speriat. Am scris, şi am scris, şi am scris, şi am tot scris pe subiectul acesta; nu din alt motiv decât că acest parlament a scris, a scris şi a tot scris o versiune flagrant neconstituţională a legii. Am sperat ca după eşecul cu suspendarea majoritatea de acolo să se potolească cu prostiile şi iresponsabilitatea. Onorată instanţă, am fost un optimist. Petrecerea continuă, fix de acolo unde a fost lăsată în sesiunea trecută.
Continue reading Legea referendumului, conform unui parlament iresponsabil (continuare)

Cum o ia dl Păcuraru pe urmele dlui Chiuariu

N-am scris nimic despre faptul că pentru dl Păcuraru, ministrul Muncii din actualul cabinet, DNA a cerut avizul Preşedinţiei pentru a declanşa urmărirea penală. La fel ca în cazul ministrului Chiuariu, nu am nici un fel de certitudine privind vinovăţia penală a celui vizat, e treaba procurorilor s-o demonstreze. Spre deosebire de cazul dlui Chiuariu, nu am nici măcar cum să evaluez cât de concret este dosarul în care e implicat ministrul Muncii; nu am date pe baza cărora să fac o astfel de analiză. Prin urmare, n-am avut nimic de spus.
Continue reading Cum o ia dl Păcuraru pe urmele dlui Chiuariu

Bilă albă pentru dl Şereş, bilă neagră pentru Sebeş

Fostul ministrul al Economiei, din partea PC, primeşte o bilă albă. Pentru normalitate. Dl Şereş n-a făcut nimic extraordinar, de fapt chiar din contră. Doar că, pe fundalul isteriei verbale şi instituţionale declanşate de politicieni şi presa de partid (inclusiv, desigur, cea patronată de familia Voiculescu) împotriva DNA, gestul său a părut complet ieşit din comun.
Continue reading Bilă albă pentru dl Şereş, bilă neagră pentru Sebeş