Ponta, un premier pe copilot automat

Devine deja previzibil. Prim-ministrul Ponta are un anume modus operandi pe care, cu riscul să vă plictisesc, îl reiau. Șeful guvernului USL are doar trei moduri de a opera, pe care le folosește în funcție de context, uneori în combinație:

1. Minciuna sfruntată
2. Glumița tâmpită
3. Pasarea responsabilității

Obligat, într-un târziu, la o reacție privind blitzkrieg-ul parlamentar cu legile anticorupție, premierul le-a folosit pe toate trei. Într-atât de gravă e situația, căci, de obicei, unul sau cel mult două îi ajung.

A mințit sfruntat că nu știa exact ce urmează să fie votat în parlament. Nu, noi, restul publicului n-am știut. Dl Ponta știa, la fel ca și colegul său (inclusiv în ale minciunii) Crin Antonescu. Luni cei doi s-au întâlnit la parlament, de urgență. Despre ce credeți că au discutat? Minciuna (alta) spusă de dl Ponta atunci a fost că ar fi vrut ca dl Antonescu să-l însoțească la funeraliile lui Nelson Mandela, l-a invitat și a fost refuzat. Și pentru o invitație s-a dus personal la parlament? Nu mai are minute pe mobil, sau cum? Da, sigur, îl credem pe cuvânt. Oricum, sunt gata să retrag acuzația de minciună în acest caz, dacă dl Ponta sancționează câtuși de puțin pe responsabili. Sau nu crede că se impune vreun fel de sancțiune pentru subordonații pe linie de partid care-l pun în mijlocul unui asemenea scandal?

A făcut o glumiță tâmpită spunând că nu putea să aranjeze funeraliile liderului sud-african în funcție de programul parlamentului. Ha, ha, ce haios. INVERS, dle Ponta, INVERS s-au întâmplat lucrurile, ați aranjat luni această lovitură tocmai ca să puteți fi plecat din țară și să veniți acum cu glumițele și minciunile astea.

În fine, a pasat responsabilitatea asupra parlamentarilor cu refrenul mincinos și răsuflat: “Parlamentul de aia legifereaza, nu trebuie sa imi ceara mie voie”. Ei, aș, se votează strict pe linii de partid, că mâine dacă vreun pesedist sau penelist spune că el vrea să voteze o moțiune de cenzură împotriva guvernului, presupun că replica premierului va fi întrucâtva diferită.

5 thoughts on “Ponta, un premier pe copilot automat”

 1. Doc, cu prim-mitomanul national iti epuizezi toate biletele de papagal. Atit de multe, ca toti papagalii, care s-au ales cu un bilet, vor deveni niste oameni seriosi si minoritari. :)

 2. Ooops, Ponta este un politician care minte si face glumitze proaste si dupa toate astea se mai si da foarte responsabil. Chiar ca e nasol. E singurul politician roman care face asta :)

 3. Mai are un mod, bun de pus in rama: asumarea gratuita a responsabilitatii!
  Urmariti-l in situatii fara miza sau care nu implica riscuri pentru el, cum ii da cu asumatul, ca stie ca decizia x sau y este dificila dar el de asta e la datorie, ca nu ii pasa de consecinte cand hotaraste ca varful chibritului e rosu, atunci e rosu!
  Nu glumesc, din pacate, chiar o face regulat, televiziunile prietene il promoveaza cu citatele astea “de forta”, iar in fata publicului tembelizat Ponta dobandeste aerul unui om care nu ezita sa isi asuma riscuri pentru tara si popor. Doar ca riscurile acelea despre care vorbeste Ponta nu exista in realitate.

 4. Ponta are momente de sinceritate. Sa recunoastem. Probabil din prostie, dar le are :)

  “Victor Ponta, intrebat de ce nu aproba memorandumul cu Rompetrol si proiectul Rosia Montana prin Hotarari de Guvern: Noi luam decizii, dupa aceea noi raspundem pentru ele” (hotnews)

  Asta merge pusa alaturi de declaratia halucinant de sincera legata de schimbarea de opinie ref Rosia Montana:

  “Eu am fost împotriva proiectului Roşia Montană prima dată, înainte să cunosc aproape nimic despre proiect, pentru că era susţinut de Traian Băsescu şi am zis că dacă îl susţine Traian Băsescu, sigur că e ceva rău” (http://www.mediafax.ro/politic/ponta-am-fost-impotriva-proiectului-rmgc-inainte-de-a-l-cunoaste-pentru-ca-era-sustinut-de-basescu-11317689)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *